top of page

חלום במעלית

תמונת הסופר/ת: Yosi DotanYosi Dotan

החלום

חלמתי שאני עולה במעלית ובמקום מספרים היו רשומים משפטים. הייתה לי ידיעה פנימית שהכפתור שרשום עליו "יום הדין" הוא הכפתור לכניסה הראשית ואכן היה זה הכפתור הנכון. בהמשך החלום שוב אני נכנסת לבניין ולמעלית ושוב אני לוחצת על כפתור יום הדין לקומה הראשונה.


הפירוש

שפת החלומות מתארת דרך כתנועה אופקית ואילו מטרות מתוארות כתנועה אנכית. מעלית מסמלת מטרות ויעדים שאינם מתחשבים בדרכו האישית של האדם, ערכיו ורצונותיו הגבוהים. החלום ממחיש לחולם כי מטרות ששם לעצמו מנתקות אותו מדרכו וככל הנראה מזמנות אירוע כגון "יום הדין לחייו" אירוע בו יידרש לתת את הדין לעצמו על אותה התרחקות והפניית משאביו האישיים היקרים למטרות שאינן תואמות את הגשמתו העצמית.

אין בחלום יסוד של איום או שיטור, החלום משקף לחולם את מצבו בכדי שיוכל לבחור אם להמשיך במימוש מטרותיו גם אם הן סותרות את דרכו, שהרי הבחירה בידיו. או אולי יתפכח ויבין שלא בחר לנהוג כך ויחזור לחפש את דרכו.

Comentarios


bottom of page